Stjärnblomma

Otaliga är alla de pappersstjärnor som finns där ute att pyssla ihop men det är ju svårt att få nog så här är ytterligare en! Inte superklurig att göra och går relativt fort. Men visst, lite noggrann behöver du ju vara.

 

Du behöver:

  • Ett lite tjockare papper/kartong i minst A3-storlek
  • Kopieringspapper
  • Sax
  • Skrivare
  • Limpistol
  • Penna

Det finns två olika varianter av den här stjärnblomman. Den ena har bara släta kronblad/hjärtan, på den andra är en av delarna veckad. Den veckade varianten tar lite längre tid att göra och är något svårare.

Här finns mallar. Skriv ut och klipp ut mallarna och använd dem för att klippa ut alla delar i papper som du sen ska vika och limma ihop.

Mall för slät variant

Mall för veckad variant 

Slät variant
Veckad variant

Vill du ha belysning i din stjärna? Då behöver bottenplattan vara ett papper som släpper igenom ljus. Håll upp det mot en ljuskälla innan du börjar klippa för att se om det är ett bra pappersval. Du behöver göra två stjärnblommor och mellan dem gör du en enkel hållare för lampa av en pappersremsa, se förklaring nedan. Och viktigt såklart att använda sig av en ljuskälla som inte blir varm.

sv_SESwedish
sv_SESwedish